Ο σκοτεινός ιππότης και η Πηγή

unnamed (1)

Είχαν πει κάποτε στο σκοτεινό ιππότη ότι υπάρχει μια μυστηριακή πηγή νερού. Δεν ήταν βέβαια σίγουρο ότι υπήρχε στην πραγματικότητα. Η υποτιθέμενη τοποθεσία της βρίσκονταν σε ένα δαιδαλώδες άνυδρο μέρος, πολύ επικίνδυνο για να προσεγγίσει κανείς. Οι περισσότεροι που είχαν προσπαθήσει ισχυρίζονταν ότι πρόκειται απλά για ένα μύθο, ότι δεν υπάρχει στην ουσία πηγή. Ακούγοντας αυτά ο σκοτεινός ιππότης αποφάσισε να την επισκεφτεί, ήταν άλλωστε άνθρωπος που αγαπούσε τους μύθους. Ξεκινώντας την εξερεύνηση ήταν τόσο αισιόδοξος μάλιστα που δεν έφερε καθόλου νερό μαζί του παρόλο το φλεγόμενο καλοκαίρι. Οι προμήθειες απάντησε είναι για όσους δεν έχουν φιλοδοξίες.

Η πορεία αποδείχθηκε λιγότερο χαριστική. Ο σκοτεινός ιππότης είχε χαθεί στα δύσβατα βράχια, τους αγκαθωτούς ασπάλαθους ενώ ο ήλιος έκαιγε το σώμα του πάνω από τη σκούρη πανοπλία. Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης άρχισαν να εκδηλώνονται. Είχε ανυπόφορη ζάλη, ναυτία, το στόμα και οι πνεύμονές του είχαν στεγνώσει. Στις παραισθήσεις του έβλεπε πληθώρα πηγών αξιοθαύμαστου κάλλους, με σκαλιστά μάρμαρα και περίτεχνες ζωγραφιές, με τρεχούμενο κρύο νερό, οάσεις μπροστά στο ερημικό μονοπάτι. Διερωτήθηκε τότε μήπως δεν ήταν μία αλλά πολλές οι πηγές, μήπως αυτό ήταν το νόημα. Δοκίμασε να πιει νερό, μα το νερό τους ήταν άυλο. Πώς να ξεδιψάσει με τέτοιο εικονικό νερό;
Η ζωή του διέβαινε απειλητικά κρίσιμο σημείο. Μετά από μέρες λειψυδρίας φτάνει σε ένα στενό άνοιγμα. Εκεί ήταν χτισμένη μια μικρή Πηγή άσπρης κοφτερής πέτρας από την οποία δεν έτρεχε ούτε μία σταγόνα νερό. Ο σκοτεινός ιππότης με τη λιγοστή δύναμη που διέθετε στάθηκε μπροστά της. Η πενιχρή όρασή του διέκρινε ένα γράμμα αρχαίας γραφής Ε. Το τρεμάμενο χέρι του άγγιξε απαλά το στρογγυλό στόμιο της Πηγής. Νόμιζε ότι ως εκ θαύματος θα άρχιζε να ρέει άφθονο νερό. Δεν έγινε ωστόσο όπως περίμενε, ποτέ δεν γινόταν έτσι. Ύστερα ένιωσε οξύ πόνο στο στήθος και με έναν ξαφνικό σπασμό λιποθύμησε στις λευκές καυτές πλάκες. Η λειψυδρία φαίνεται τον νίκησε.

Η Πηγή όμως δεν τον είχε απατήσει. Όταν επανήλθε από το κόμμα δεν ήταν διψασμένος. Όταν γύρισε πίσω δε χρειαζόταν πλέον νερό. Τον ρωτούσαν έπειτα πώς είναι δυνατόν επιβιώνει χωρίς νερό, τι συνέβη σε εκείνη την Πηγή; Ο σκοτεινός ιππότης χαμογελώντας άπλωσε αργά το χέρι του κι έχυσε το ποτήρι που του προσέφεραν. Το σχήμα που διαμορφώθηκε από τη ροή στο έδαφος ήταν ένα αμυδρό Ε.

Α.Δ.

About Απολύτως Διαλλακτικός

Logical stories of everyday madness
This entry was posted in Ελληνικά, Ο σκοτεινός ιππότης. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ο σκοτεινός ιππότης και η Πηγή

  1. inesephoto says:

    Mysterious. At least what google has translated.

    Liked by 1 person

Comments...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s